Sorry, je kan momenteel niet meer inschrijven voor de zomeracademie.


Download ons werkboek 7 tips om méér te creëren waarmee je toch creatief de zomer in kan!


Hey daar!

Wij zijn Jonas Ghyselen en Mieke Fleurackers, beiden kunstenaars en creativiteitscoaches.

Met deze zomeracademie willen we je aanmoedigen om deze zomer écht de tijd te nemen om je artistieke talenten te ontwikkelen.  

We tonen hoe je al tekenend en schilderend aan de slag kan met inspiratie uit je eigen leven, je eigen omgeving en de natuur zodat je tot uniek en authentiek werk komt.

Maar vooral wensen we dat je weer plezier beleeft aan het proces van creëren zelf.

Zodat jouw creatieve sappen weer gaan stromen en je net dat duwtje in de rug krijgt om het nu ook echt te gaan DOEN en gaandeweg jouw eigen unieke stijl te vinden.

Omdat we weten dat je daar gewoonweg gelukkiger van wordt.

We gunnen het je van harte!


Mieke en Jonas

IN MEI


1 mei ontvang je een uitgebreid lespakket van 4 verschillende videolessen over lijn.

Hier ga je met vernieuwd zelfvertrouwen leren tekenen. We tekenen onze schatten op verschillende manieren en onderzoeken het lijnenspel.

Maar we trekken ook naar buiten voor wat “Urban Sketching” en maken kennis verschillende manieren om je omgeving waar te nemen én tekentechnieken om uit je fantasie te tekenen.

Welkom vrijheid!

Je zal versteld staan wat je allemaal kan met 'simpele' lijnen.

IN JUNI


1 juni ontvang je een uitgebreid lespakket van 4 verschillende lessen over kleur.

Word jij ook zo blij van kleur? Zeker in de zomer kunnen we echt genieten van die prachtige kleuren om ons heen. 

Je haalt je inspiratie uit de natuur, je omgeving en je verzamelde schatten en we gaan de diepte in.

We onderzoeken onze eigen voorkeuren in kleur en leren een kleurpalet maken en hiermee schilderen.

Zowel basistechnieken in aquarel als acryl komen aan bod.

IN JULI


In juli: een uitgebreid lespakket van 4 verschillende lessen over durf en experiment, mixed media en acryl. 

Gebruik alles wat jou raakt, wat je interessant vindt, waar jouw hart van gaat stralen en leer hoe je alles kan combineren om tot je eigen beeldtaal te komen.

Je kan alle lessen volgen op je eigen tempo en in je eigen tijd in de online leeromgeving.

No stress, lekker ontspannen creatief spelen en ontdekken.

En nu denk je, jaaa , maar ga ik dat wel kunnen?

Natuurlijk, iedereen die een potlood en penseel kan vasthouden en interesse heeft in tekenen en schilderen, kan meedoen, jij ook. En wij zijn er om je te helpen!

Want bij deze Zomeracademie hoort ook een megatoffe Facebook community (aparte Facebookgroep voor de zomeracademie) waar je 7 op 7 en 24/24 terecht kan met je vragen.

En dan dat is nog niet alles:

Om de twee weken zijn er in de Facebookgroep ook QenA sessies waar je al je (technische of andere) vragen rechtstreeks aan Jonas of Mieke kan stellen.

+ omdat we weten dat het soms moeilijk is om er alleen aan te beginnen en je daadwerkelijk te zetten om te STARTEN met creëren, hebben we wekelijks een creatuurke op zondag om 10u.

Zodat je elke week minstens 1 creatieafspraak hebt met de groep en je dus een stok achter de deur hebt om er zeker van te zijn dat je ook effectief iets doet met al die leuke lessen.

Onze zomeracademie is voor elke creatieve ziel die deze zomer wat soulfood en ademruimte nodig heeft.
BONUSSEN

Alsof dat nog niet genoeg is, hebben we nog 3 extra bonussen om je te helpen beslissen om in te schrijven .


BONUS 1

Vanaf 1 mei krijg je toegang tot het  (groot)ouder-kindhoekje met leuke tekenspelletjes en toffe ideetjes om samen met je kind of kleinkind creatieve tijd door te brengen. Elke maand krijg je hierin een leuke nieuwe uitdaging.

 

BONUS 2

Augustus krijg je er gratis bij. Een extra maand de tijd om alle lessen te doorlopen en er zo het maximum uit te halen, dus een extra maand toegang tot alle lessen én de Facebookgroep. 

 

BONUS 3

Toegang tot de zomersummit op zondag 29 augustus van 10 tot 12u30 met extra onlive workshop illustreren met sjabloontechnieken via Zoom en een terugblik op de creatieve zomer.

Onze zomeracademie is voor elke creatieve ziel die deze zomer wat soulfood en ademruimte nodig heeft.
Jonas is een vat vol kennis als het gaat over perspectief, kleurenleer en de technische aspecten die ik nodig heb als schilder.
Jonas is voor mij een man met grote kennis van zaken waar ik al heel veel van mocht leren.
Onze zomeracademie is voor elke creatieve ziel die deze zomer wat soulfood en ademruimte nodig heeft.
Onze zomeracademie is voor elke creatieve ziel die deze zomer wat soulfood en ademruimte nodig heeft.
FAQ - Veelgestelde vragen


Wanneer start de zomeracademie?

1 mei 2021 gaan we officieel van start maar onmiddellijk na je betaling, staan al enkele voorbereidende filmpjes klaar op het leerplatform.

Je kan je vanaf je inschrijving ook al aanmelden voor de besloten Facebookgroep waar de anderen staan te popelen om jou beter te leren kennen.

Vanaf 1 mei krijg je dan je eerste lespakket in het online klaslokaal, vanaf 1 juni het tweede lespakket en vanaf 1 juli het derde lespakket, zodat je telkens nieuwe technieken en inzichten krijgt. Alles bouwt op elkaar verder.


Wanneer eindigt de zomeracademie?

31 juli 2021 eindigt de zomeracademie. Echter als bonus blijf je een extra maand tijd hebben om de lessen te doorlopen én blijf je toegang hebben tot de Facebookgroep. We voorzien als bonus ook nog een leuke extra onlive workshop op onze zomersummit van zondag 29 augustus. Dus je hebt toegang tot alle lessen én de Facebookgroep tot 31 augustus


Voor wie is de zomeracademie?

Voor creatieve zielen die beter willen leren tekenen en schilderen vanuit hun eigen inspiratie, zowel beginners als semi-gevorderden. Voor mensen die klaar zijn met gewoon natekenen en naschilderen en op zoek willen naar hun eigen beeldtaal, onder steengoede begeleiding. Ervaring niet nodig, goesting daarentegen wel. 🤩

Voor creatieve zielen die geen bakken tijd meer willen verliezen op Pinterest en die eindelijk vrij en vrolijk willen creëren vanuit hun eigen inspiratie.

Voor artistieke zoekers die weer plezier willen ervaren, die durven exploreren en experimenteren en hun eigen artistieke stijl willen ontwikkelen ipv enkel na te doen.


Welke materialen heb ik nodig?

Basismaterialen die je nodig hebt om te kunnen meedoen:

Om te tekenen: Potlood, gom en zwarte fineliner.

Om te schilderen: aquarelverf, aquarelpapier, penselen en acrylverf.

Voor mixed media: lijm en collagematerialen (knipsels, bonnetjes, draad…)


De lijst van wat wij gebruiken vind je telkens bij het lessenpakket van die maand. Maar we moedigen je aan te werken met wat je al hebt. Alle vragen ivm materiaal kan je nog stellen naargelang de academie vordert.


Wat als ik weinig tijd heb, hoeveel tijd moet ik spenderen aan de cursus?

Er is één les en uitdaging per week voorzien, reken dus op minimaal 2 uur per week dat je moet uitrekken om ten volle te kunnen genieten van de cursus, méér mag altijd. Je leert om ondanks je volle agenda, bewust tijd te maken voor jouw kunstpraktijk en we helpen je ook met een wekelijks creatuurtje op zondag als aanmoediging in groep om nu eindelijk echt die broodnodige tijd te MAKEN voor jouw creativiteit. 


Hoe kan ik betalen?

Via de knop komt de cursus in je winkelmandje terecht. Je kan dan je gegevens invullen en betalen via een beveiligde betaalsite met alle soorten betaalmiddelen. 

Na je betaling, ontvang je toegang tot het online leerplatform en de besloten Facebookgroep. (het kan tot 15 minuten duren, check zeker ook je spamfilter indien je binnen het kwartier geen mail van LaboArte ziet verschijnen)

Wil je een factuur als zelfstandige of voor je werkgever? stuur ons gewoon een mailtje na betaling.

Heb je nog een tegoedbon of cadeaubon van LaboArte die je wil gebruiken voor de academie?  De code kan je ingeven bij “alles bekijken” 


Ik ben bang dat ik niet goed genoeg ben, dat mijn werk geen 'kunst' is...

Allereerst geloven we niet in een “norm” waar kunst aan moet voldoen. Zelfexpressie is een basisrecht van elk mens. Het is erg handig indien je een kunstopleiding hebt genoten en je zal daar zeker op kunnen terugvallen. 

De geschiedenis wijst echter aan dat veel kunstenaars zonder officiële opleiding, prachtige kunst maakten en vaak hun tijd ver vooruit waren. 

Dus laat me je gerust stellen, je bent goed genoeg. Je hebt het recht te onderzoeken hoe je nog beter kan worden én ondertussen plezier te hebben in wat je doet. En daar helpen we je bij natuurlijk.


Wat als ik een keer niet bij de QenA kan zijn?

Geen probleem, je kan op voorhand je vragen stellen. En je kan de video daarna ten allen tijde blijven bekijken in de Facebookgroep.


Wat als het toch niets voor mij blijkt te zijn?

Er geldt een 14 dagen "niet tevreden, geld terug"-garantie, Zonder vragen, zonder enige voorwaarde, storten we het geld terug naar je rekening wanneer je niet tevreden bent.


Hoe lang houd ik toegang tot de zomeracademie?

Je houdt toegang tot alle online modules tot en met 31 augustus (een maand extra tijd). De Facebookgroep blijft ook tot dan ook toegankelijk zodat je rustig alles kan afwerken en herbekijken wanneer je wil. 


Heb je nog een vraag?

Stuur ons gerust een mail via [email protected]


 

 

Onze zomeracademie is voor elke creatieve ziel die deze zomer wat soulfood en ademruimte nodig heeft.

De inschrijvingen van onze zomeracademie zijn gesloten.

Tot volgend jaar!