Dé cursus voor meer focus, moed, goesting en een duidelijke richting voor je creatieve talenten in 9 weken


Zou je graag willen dat je:


 • uit je hoofd kon komen en eindelijk gewoon start met creëren?
 • jouw eigen authentieke stem en artistieke stijl vindt?
 • je vrijer en gelukkiger voelt omdat je creatieve sappen terug moeiteloos stromen?
 • je niet zo onzeker voelde over je artistieke werk?
 • weer creatieve moed hebt om prachtige werken te gaan maken?
 • nooit meer twijfelt aan wat je volgende creatieve stap is?


Je wil eindelijk gewoon die creatieve-tijd verankeren in je leven omdat je wéét dat je daar gelukkiger van wordt.

Stiekem droom je misschien wel van een solotentoonstelling, een kinderboek te illustreren of een eigen designlabel te hebben? 

Alleen, dat lijkt mijlenver weg en je weet niet hoe eraan te beginnen.

Dan is Vonken - dé cursus de snelste en de meest effectieve manier om je creatieve blokkades te transformeren naar een leven waar de creatieve flow weer moeiteloos stroomt.


Én... we organiseren deze cursus maar één keer per jaar.

Deze intensieve cursus hebben we speciaal ontwikkeld om jou te helpen jouw unieke artistieke talenten op korte tijd een enorme boost te geven.

9 Weken lang gaan we samen aan de slag zodat jij geïnspireerde en authentieke kunstwerken maakt die je met trots aan de wereld wil laten zien.

De mist in je hoofd verdwijnt en je wordt gewoonweg gelukkiger omdat je creativiteit (weer) een belangrijke plek geeft in je leven.

Schrijf je vrijblijvend op de wachtlijst voor dit unieke traject en ontvang als eerste een herinnering wanneer de inschrijvingen open zijn.


Voor wie?


Deze cursus is ideaal voor (her)beginnende en semi-gevorderde 2D beeldende creatievelingen, dus voor alle frutselmies, tekenaars, illustratoren, schilders en grafiekers (in spé) die klaar zijn om de volgende stap te nemen op hun artistieke pad.


Mieke begeleidde me op haar eigen rustige en warme manier en beantwoordde elke vraag. Ze haalt echt het beste in mensen naar boven en laat je zelfvertrouwen groeien in wat je creëert.  Ik voelde haar passie en ervaring en ze kon dit vertalen naar wat voor mij werkte op dat moment.
"Jonas is een vat vol kennis als het gaat over perspectief, kleurenleer en alle technische aspecten die ik nodig heb als schilder. Maar wat ik vooral aan hem apprecieerde was hoe hij niet gewoon antwoorden gaf op mijn vragen maar me echt nieuwe inzichten schonk in wat schilderkunst voor mij persoonlijk kan betekenen." Rik Steen
"Ik startte aan Vonken omdat ik mijn creativiteit weer op gang wou krijgen. De cursus zelf bracht de beweging in mijn creatieve processen die ik nodig had en met de rijke inhoud kan ik nog een hele poos verder. Ik keek ook telkens uit naar de wekelijkse coachcalls voor de verdieping en de handige tips en tools die we telkens meekregen. Het is zo heerlijk nu de te mogen ervaren dat ik mag spelen en vrij creëren. Het is een verrijking en ik raad het zeker aan bij mijn cliënten die hun creativiteit weer willen activeren." Monique van Erve - Schölgens  Coach bij LUCID coaching & training
,"Door een burn-out voelde ik de nood om uit te zoeken wat echt belangrijk voor me is en ik kan zeggen: Vonken heeft letterlijk mijn leven veranderd! Ik zal Jonas en Mieke altijd dankbaar zijn voor wat ik dankzij hen heb mogen ontdekken. Via het Vonken-traject kon ik mezelf toestemming geven om weer te spelen en te genieten van het creatieve proces, iets wat ik sinds mijn jeugd was verloren. Ik leerde mijn interne criticus en beperkende overtuigingen herkennen en neutraliseren, ontdekte mijn waarden als kunstenaar. Ik vond inspirerende doelen voor mezelf, die ik via een eigen meesterlijk plan ook daadwerkelijk stap voor stap begin uit te voeren. Niet alleen de wekelijkse Coachcalls maar ook het positieve contact met de andere Vonkers in de Facebookgroep heeft me enorm ondersteund. De creatuurkes blijven ook na het traject nog steeds mijn vaste creamomenten. Leef je, zoals ik te veel in je hoofd, heb je het gevoel dat je als mens niet compleet bent en wil je de creatieve bron in zichzelf hervinden? Twijfel niet en ga VONKEN!
Ik schreef me in voor Vonken omdat ik terug artistiek aan de slag wou gaan en had daarvoor iemand nodig die mij motiveerde. Dit is zeker gelukt door de interactie in de Facebookgroep maar ook door de motivatie- en reflectiemomenten van Jonas en Mieke in de coachcalls. De creatuurkes waren voor mij persoonlijk een echte dé motor om in gang te komen en dat heerlijke academiegevoel van samen creëren terug te vinden. Nu ik terug bezig ben, besef ik pas hoe hard ik dit nodig heb. Mijn creativiteit brengt me echt rust en ik kan Vonken aan iedereen aanraden die vroeger creatief was en terug van start wil gaan.
Ik begon aan het Vonkentraject omdat ik eens met een frisse blik naar mijn eigen creativiteit wou kijken. Ik vond het superhandig dat ik me hiervoor niet moest verplaatsen maar de lessen gewoon thuis kon doen.  Het was waardevol dat we niet bleven hangen in de theorie maar werden uitgedaagd om nieuwe dingen te doen, om eens uit mijn comfortzone te komen. Het geheel stak goed in elkaar en met de rijkelijke inhoud van de cursus kan ik nog een tijdje verder.
structuur in wat ik wil met tekenen en schilderen
Ann Van Puyenbroeck
Hilde Vanden Eynde
Karin Ducheyne
Linda Van Essen
Tine Sels

Je kan momenteel niet inschrijven voor de Vonken-Cursus


Wil je graag op de hoogte gehouden worden van wanneer we dit traject opnieuw organiseren?

Schrijf je vrijblijvend in op de wachtlijst voor dit unieke traject en ontvang als eerste een herinnering wanneer de inschrijvingen open zijn.


Wat Elien deed Vonken:


Elien heeft jarenlang haar creativiteit op de bodem laten liggen.

Misschien herken jij dat ook? Steeds maar zorgen voor anderen en daarmee jezelf en jouw creatieve vonkje wegstoppen?

Het Vonken-traject heeft gelukkig alles weer los geschud en sindsdien is creëren weer een heerlijk deel van haar leven.

Kijk even mee naar haar verhaal:


We organiseren VONKEN slecht 1x per jaar.

De volgende Vonken-cursus start pas in februari 2023


Wil je graag op korte tijd reuzensprongen nemen in jouw creatieve leven?

Schrijf je dan vrijblijvend in voor de wachtlijst van dit unieke traject en ontvang als eerste een herinnering wanneer de inschrijvingen terug open zijn.