In onze VONKEN membership helpen we creatieve zielen, zoals jij, via sterke begeleiding op je eigen niveau, om je eigen authentieke stem en stijl van expressie te vinden, zodat je de zelfverzekerde creatieveling of beeldende kunstenaar wordt, die je wil zijn.

Maand, na maand, .... na maand.
droom

We zien dat creatieve zielen vaak hooggevoelige mensen zijn die met allerlei blokkades worden geconfronteerd.

Misschien herken je wel één van volgende…


 • uitstelgedrag vertonen, je laat steeds andere dingen voorgaan op je creativi-TIJD
 • kampen met onzekerheid, ben ik wel goed genoeg, ben ik wel geschoold genoeg
 • de beelden in je hoofd komen nooit op papier zoals je bedoelde
 • alles even leuk vinden en bijgevolg verloren lopen in technieken en materialen
 • uren op Pinterest zitten maar uiteindelijk nergens aan beginnen
 • net héél veel ideeën hebben en daarom niet weten hoe eraan te beginnen
 • angst hebben om lelijke dingen te maken en jezelf en anderen teleur te stellen
 • je artistieke stem of stijl niet vinden


Dit is zo frustrerend en we zien vaak mensen opgeven.


😔 En dat is zooo jammer want talenten blijven dan gewoon liggen.😔


Het hoeft nochtans niet zo te zijn.


De Vonken - membership is ontstaan omdat we jou als creatieve ziel - ook naast het jaarlijkse intensieve Vonkencursus - willen blijvend ondersteunen in je creativiteit, maand na maand,... na maand, zodat je niet telkens in dezelfde blokkades hervalt.

Hallo!


Wij zijn Jonas Ghyselen en Mieke Fleurackers, beiden beeldende kunstenaars en creativiteitsaanmoedigers.

We leerden elkaar kennen en werden kunstige vrienden. In onze gesprekken met elkaar ontdekten we beiden reeds vele mensen mochten begeleiden op hun creatieve reis en hoe mooi dat is.

Maar we zagen ook dat zij steeds dezelfde problemen en obstakels tegen kwamen op de verschillende stappen van hun creatieve pad. En we zagen ook dat mensen door deze creatieve blokkades, vaak opgaven.


Dat vonden we zo jammer!


We hebben daarom vanuit deze problemen, heel concrete oplossingen bedacht. We ontwikkelden een heel duidelijk stappenplan dat jou inzicht geeft in wat NU belangrijk voor je is.


Dit noemen we de Artistieke Routemap.

Deze routemap loopt als een rode draad doorheen onze membership:

Voor wie is deze membership?


Voor iedere creatieve ziel die snel wil bijleren en evolueren

Voor, tekenaars, schilders, illustratoren, grafiekjes, kortom alle 2D beeldende kunstenaars (in spé)

Zowel voor beginners, herbeginners, semi-gevorderden als voor gevorderden.


Want doordat we werken met de artistieke routemap 🗺️, krijg je begeleiding op jouw niveau,

waar dan ook je je momenteel bevindt op het creatieve pad📍

image

Hoe zou het voor je zijn wanneer

 • je een duidelijk overzicht hebt op je creatieve pad en dus precies weet wat je volgende stap is
 • je je niet meer zo onzeker hoeft te voelen over je artistieke werk
 • creativiteit eindelijk weer een belangrijke plek heeft in je leven
 • weer regelmatig creëert en zo je eigen artistieke stijl ontwikkelt 


Hoe zou het voelen om

 • omringd te zijn met mensen die je begrijpen en je steunen
 • leuke reacties te krijgen wanneer je met je nieuwe werk naar buiten komt
 • steeds liefdevolle aanmoediging te krijgen 
 • een plek te hebben waar je ook terecht kan met al je vragen


Want dat is wat we voor je willen

En dat is wat je in onze membership mag verwachten

image

Wat doen we juist in de VONKEN - membership?


We komen wekelijks live online samen met gelijkgestemden.

Al onze sessies op donderdagavond 20u zijn van thuis uit te volgen via ZOOM en duren maximaal 1u.

We geloven immers in kort maar krachtig!


 • Elke eerste donderdag van de maand krijg je een ijzersterke Masterclass van ofwel Jonas, Mieke of een externe expert. Dat kan gaan over een nieuwe techniek aanleren (drukken, tekenen en /of schilderen), je artist statement schrijven, waar je inspiratie haalt, hoe je jezelf presenteert of over hoe je je eigen stijl ontdekt als kunstenaar👩‍🎨


 • De donderdag na de Masterclass is er telkens een QenA (=vraag en antwoord sessie) met de desbetreffende lesgever waar je al je bijkomende vragen kan stellen over de gegeven Masterclass 👨‍🎨


 • Op de derde donderdag van de maand is er een Groepscoachcall of een Breakout Sessie zodat je ook je uitstelgedrag en je creatieve blokkades kan aanpakken 👊


 • De laatste donderdag houden Show&Tell waar we reflecteren op gemaakt werk. We leren zonder oordeel kijken naar artistiek werk en er taal aan geven. 🙌 De laatste donderdag van de maand krijg je ook de materialenlijst voor de volgende maand en eventuele info die je nodig hebt vóór het volgen van de volgende Masterclass.💡+ Om uitstelgedrag tegen te gaan, houden we elke zondag een "Creatuurke".

Geen les maar gewoon een stok achter de deur om daadwerkelijk te creëren.

ieder werkt aan zijn eigen werk. Je zal zien dat dit een krachtig instrument is om uit je hoofd te komen en ook daadwerkelijk dingen op papier gaat zetten. 💡


💡+ Je hebt 24 op 24u toegang tot een geweldige ondersteunende private Facebookgroep waar je ten allen tijde terecht kan met al je vragen.💡


Een maand in onze Vonken membership ziet er dan zo uit:

Momenteel zijn de deuren van onze VONKEN - membership gesloten


Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van wanneer de deuren terug open gaan?

Schrijf je dan vrijblijvend in op de wachtlijst


Veel gestelde vragenWat is het verschil tussen Vonken (de cursus) en Academy Vonken (de membership)?

Vonken (de cursus) duurt 9 weken en is een intensief traject waarbij je in korte tijd reuzensprongen neemt in je creatieve leven. Vonken (de membership) is je opvolging en motivatie om je creativiteit in het leven van alledag te verankeren, maand na maand... na maand.

Kortom:

Vonken - De cursus: 9 weken.

Vonken - De membership: maanden of jaren, voor zolang jij lid wil blijven.Moet je al een kunstopleiding hebben gevolgd om mee te kunnen volgen?

Nee je kan meedoen, zowel als beginner als als gevorderde. Doordat we werken met de artistieke routemap, kan je volgen op je eigen tempo en volgens eigen kunnen.

Wij waken over een veilig gevoel voor elke deelnemer en er wordt in onze Academy daarom nooit geoordeeld of veroordeeld.

Je zal genoeg mensen tegenkomen in de Academy die in jouw fase zitten van de routemap.Ik ken niks van Zoom en ben niet altijd zo handig in computers, kan ik dan toch meedoen?

Ja hoor, alles wijst zichzelf uit en wordt nog eens stap per stap getoond en uitgelegd in de welkomstsessie. En lukt er toch iets niet? Dan helpen we je daarbij natuurlijk. Het enige dat je nodig hebt is een tablet of laptop met camera en microfoon in (tegenwoordig staat dat overal standaard op) met een goede internetaansluiting.
Moet ik deelnemen aan de ZOOMsessies?

Nee je kan meedoen zoals jij wil. De Masterclasses en QenA's worden opgenomen en kunnen achteraf bekeken worden op het online leerplatform. Coachingsessies en breakoutsessies worden NIET opgenomen omwille van het vertrouwelijke karakter. De Show&tell wordt gestreamd in de Facebookgroep en kan je daar nog enkele weken bekijken wanneer je wil.Wat met maanden waarin vijf donderdagen zijn?

Dan houden we een extra Coachcall of Breakout sessie in week vier. Week vijf zal dan de Show & Tell zijn.Moet ik mijn werk tonen als ik niet wil?

Nee je kan meedoen zoals jij wil. We moedigen je aan om je werk te tonen maar ben je hooggevoelig of onzeker over je werk, dan is daar veel respect voor. Je doet immers enkel wat jij wil, wanneer jij wil en geheel op jouw eigen tempo.Wanneer kan ik inschrijven?

Om als eerste op de hoogte te zijn wanneer de deuren van de Academy weer zullen openen, schrijf je best geheel vrijblijvend in voor onze wachtlijst.Kan ik mezelf uitschrijven wanneer ik wil?

Wanneer je opteert voor een maandelijks lidmaatschap, kan elke maand opzeggen door eenvoudigweg een email te sturen naar [email protected] Je bent dan volledig uitgeschreven op de 1e dag van de volgende maand .

Wanneer je kiest voor een jaarlijks lidmaatschap, kan je ervoor kiezen om je lidmaatschap het jaar nadien niet te verlengen. Je ontvangt 10 dagen voor verlenging een mail. Dan kan je kiezen, ofwel doe je niets en dan wordt je lidmaatschap automatisch verlengd. Ofwel stuur je ons een mail en schrijven we je uit.Gaat de prijs van mijn lidmaatschap omhoog?

Wanneer je inschrijft voor de Academy blijf je lid aan de prijs waarvoor je inschreef. Ookal gaan de prijzen jaar na jaar omhoog. Let op, dit geldt enkel wanneer je ononderbroken lid blijft. Indien je je lidmaatschap stopzet en je wil later opnieuw aansluiten, zal je wel aan een hogere prijs moeten herinschrijven.
Kan ik een jaarlijks lidmaatschap omzetten in een maandelijks of andersom?

Ja, dat kan. Stuur hiervoor een mailtje aan [email protected]Momenteel zijn de deuren van onze VONKEN - membership gesloten


Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van wanneer de deuren terug open gaan?

Schrijf je dan vrijblijvend in op de wachtlijst