De volgende Vonkencursus start 3 februari 2024

Dé cursus voor meer focus, moed, goesting en een duidelijke richting voor je schildertalenten in 9 weken

abstract intuïtief schilderen

Abstract intuïtief schilderen


Je ziel wil creëren en je voelt dat je meer wil doen met je creativiteit. 

Maar je hoofd weet nog niet goed hoe dat er moet uitzien. 🤔


Een mooie manier om je weer te verbinden met je eigen creatieve bron, is abstract intuïtief schilderen.
Daar gaan we in Vonken dé cursus mee aan de slag.


Je moet nog niet goed kunnen tekenen om op deze manier te schilderen.

Omdat je jezelf en wat in jou leeft, gewoon kan uitdrukken in lijnen, kleuren en vormen.


schilderen

Je zal weer regelmatiger creëren omdat je weer plezier hebt in het creatieproces.


Gaandeweg laat je die perfectionist in je los en na afloop krijg je een duidelijk beeld van de richting waarin je wil verder werken.

Je bent als mens gemaakt om te creëren.
Je weet dat het belangrijk is hier ruimte en aandacht aan te geven.

Je voelt je immers zo veel meer
ontspannen en relaxed wanneer je echt tijd maakt voor je creatieve talenten.

Die creatieve flow ervaren is helend voor je ziel. Abstract schilderij

Sterke begeleiding

Gedurende het hele traject kan je natuurlijk ook beroep doen op de uitgebreide technische en praktische kennis van Jonas en Mieke.

Week per week, dag per dag begeleiden we jou doorheen de cursus en kan je met al je vragen bij ons terecht.

mieke en jonas


Meedoen met Vonken dé cursus is de snelste manier naar een creatiever leven.Negen weken lang gaan we samen aan de slag zodat jij geïnspireerde en authentieke kunstwerken maakt die je met trots aan de wereld wil laten zien.


Let wel: We organiseren deze cursus slechts 1x per jaar.

Schrijf je vrijblijvend in op de wachtlijst voor dit unieke traject en ontvang als eerste een herinnering wanneer de inschrijvingen open zijn.


foto schilderijen liggend

Mensen die reeds met ons Vonken beleefd hebben, zullen je vertellen dat het een levensveranderende cursus is.

Je ontdekt dingen van jezelf die je zullen verbazen.

Mieke begeleidde me op haar eigen rustige en warme manier en beantwoordde elke vraag. Ze haalt echt het beste in mensen naar boven en laat je zelfvertrouwen groeien in wat je creëert.  Ik voelde haar passie en ervaring en ze kon dit vertalen naar wat voor mij werkte op dat moment.
"Jonas is een vat vol kennis als het gaat over perspectief, kleurenleer en alle technische aspecten die ik nodig heb als schilder. Maar wat ik vooral aan hem apprecieerde was hoe hij niet gewoon antwoorden gaf op mijn vragen maar me echt nieuwe inzichten schonk in wat schilderkunst voor mij persoonlijk kan betekenen." Rik Steen
"Ik startte aan Vonken omdat ik mijn creativiteit weer op gang wou krijgen. De cursus zelf bracht de beweging in mijn creatieve processen die ik nodig had en met de rijke inhoud kan ik nog een hele poos verder. Ik keek ook telkens uit naar de wekelijkse coachcalls voor de verdieping en de handige tips en tools die we telkens meekregen. Het is zo heerlijk nu de te mogen ervaren dat ik mag spelen en vrij creëren. Het is een verrijking en ik raad het zeker aan bij mijn cliënten die hun creativiteit weer willen activeren." Monique van Erve - Schölgens  Coach bij LUCID coaching & training
,"Door een burn-out voelde ik de nood om uit te zoeken wat echt belangrijk voor me is en ik kan zeggen: Vonken heeft letterlijk mijn leven veranderd! Ik zal Jonas en Mieke altijd dankbaar zijn voor wat ik dankzij hen heb mogen ontdekken. Via het Vonken-traject kon ik mezelf toestemming geven om weer te spelen en te genieten van het creatieve proces, iets wat ik sinds mijn jeugd was verloren. Ik leerde mijn interne criticus en beperkende overtuigingen herkennen en neutraliseren, ontdekte mijn waarden als kunstenaar. Ik vond inspirerende doelen voor mezelf, die ik via een eigen meesterlijk plan ook daadwerkelijk stap voor stap begin uit te voeren. Niet alleen de wekelijkse Coachcalls maar ook het positieve contact met de andere Vonkers in de Facebookgroep heeft me enorm ondersteund. De creatuurkes blijven ook na het traject nog steeds mijn vaste creamomenten. Leef je, zoals ik te veel in je hoofd, heb je het gevoel dat je als mens niet compleet bent en wil je de creatieve bron in zichzelf hervinden? Twijfel niet en ga VONKEN!
Ik schreef me in voor Vonken omdat ik terug artistiek aan de slag wou gaan en had daarvoor iemand nodig die mij motiveerde. Dit is zeker gelukt door de interactie in de Facebookgroep maar ook door de motivatie- en reflectiemomenten van Jonas en Mieke in de coachcalls. De creatuurkes waren voor mij persoonlijk een echte dé motor om in gang te komen en dat heerlijke academiegevoel van samen creëren terug te vinden. Nu ik terug bezig ben, besef ik pas hoe hard ik dit nodig heb. Mijn creativiteit brengt me echt rust en ik kan Vonken aan iedereen aanraden die vroeger creatief was en terug van start wil gaan.
Ik begon aan het Vonkentraject omdat ik eens met een frisse blik naar mijn eigen creativiteit wou kijken. Ik vond het superhandig dat ik me hiervoor niet moest verplaatsen maar de lessen gewoon thuis kon doen.  Het was waardevol dat we niet bleven hangen in de theorie maar werden uitgedaagd om nieuwe dingen te doen, om eens uit mijn comfortzone te komen. Het geheel stak goed in elkaar en met de rijkelijke inhoud van de cursus kan ik nog een tijdje verder.
structuur in wat ik wil met tekenen en schilderen
Ann Van Puyenbroeck
Hilde Vanden Eynde
Karin Ducheyne
Linda Van Essen
Tine Sels

We organiseren VONKEN slecht 1x per jaar.

De volgende Vonken-cursus start pas 3 februari 2024


Wil je graag op korte tijd reuzensprongen nemen in jouw creatieve leven?

Schrijf je dan vrijblijvend in voor de wachtlijst van dit unieke traject en ontvang als eerste een herinnering wanneer de inschrijvingen open zijn.